• Nálunk járt a HVG • Gyártás környezeti lábnyom nélkül?
  2022. JÚNIUS 21.

  Nálunk járt a HVG • Gyártás környezeti lábnyom nélkül?


  ​Nálunk járt az RTL klub, beszélgettünk a fenntarthatóságról, kutatás- fejlesztési eredményeinkről és a környezetbarát jövőről. Szuper kis cikk született reméljük érdekesnek találod.

  "Juhász András 11 évvel ezelőtt hagyta ott a fesztiválokat, és saját garázsából indította el a biotisztítószerek gyártásával foglalkozó Bibo és Cleaneco tisztítószer márkákat. Dunakeszi cége mára több százmilliós forgalmat bonyolít le, termékei az összes zöld nagykereskedelmi cégnél kaphatók, és a jövő év végéig pedig 300 olyan hely lesz, ahol utántölthetők lesznek a flakonjai. Nemrég Gerendai Károly is beszállt a vállalkozásba, aminek a következő célja a fenntartható fesztiválok lesznek. A hvg.hu Dunakeszin látogatta meg a Bibo gyárát."

  "Amikor 2011-ben Juhász András elkezdte a fejlesztést, még csupán 1-2 olyan alapanyagot gyártottak a nagy nemzetközi vegyipari alapanyaggyártó cégek, amelyekkel megkezdhették a termékek fejlesztését, mivel a klasszikus, szintetikus alapanyagokból előállított, a környezetben nem lebomló tisztítószerek leváltására magas hatásfokú, és növényi alapanyagokból előállított alternatívát kerestek. Ezek a termékek ugyanis a felhasználással, mosogatással vagy egy felmosással a szennyvízcsatornán vagy emésztőn keresztül szinte egyenesen jutnak élővizeinkbe vagy a talajvízbe."
  - https://hvg.hu/zhvg/20220618_bio_muanyag_tisztitoszer

  A teljes cikket az RTL.hu oldalán olvashatod el:
  https://hvg.hu/zhvg/20220618_bio_muanyag_tisztitoszer